Klea Love Forum - Welcome

Mire se vini ne Klea Love Forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Klea Love Forum, mund te gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Protestat në Kosovë, plagosen aktivistë shqiptarë e kosovarë

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë

Protestat në Kosovë, plagosen aktivistë shqiptarë e kosovarë

Mesazh nga Klea prej Tue 24 Jan 2012 - 11:07

Autori i Lajmit: Fabian Saliasi

Sot, Serbia nuk kalon" - ishte ky slogani i fundit i Lëvizjes Vetëvendosje, në protestën që është zhvilluar në dy pikat kufitare që lidhin Kosovën me shtetin serb, përkatësisht në Merdarë dhe në Dheun e Bardhë. Pavarësisht kritikave të ashpra dhe thirrjeve për të mos e zhvilluar aksionin në pikat kufitare, Lëvizja Vetëvendosje nisi rreth orës 13:00 protestën e paralajmeruar në dy pikëkalimet kufitare me Serbinë, për të ndaluar hyrjen e mallrave serbe në Kosovë. Situata që pas nisjes së aksionit të Policisë së Kosovës në orën 13:00 ka qenë mjaft e tensionuar, veçanërisht në Podujevë, ku policia ka ndërhyrë me shkopinj gome dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë aktivistët e Lëvizjes Vetëvendosje si dhe qindra protestues. Gjatë ditës pati zhvillime të shumta dhe konfuzion sidomos pas përhapjes së lajmit për arrestimin e liderit të Vetëvendosjes, Albin Kurti. Policia kosovare dhe përfaqësues të kësaj lëvizjeje përgënjeshtruan lajmin për arrestimin e Kurtit. Kreu i Vetëvendosjes, i cili ka qëndruar në pikën e Besianës, ka pësuar vetëm lëndime të lehta pas ndërhyrjes së policisë, por ka qëndruar gjithmonë mes protestuesve. Sipas policies, nga përleshjet e djeshme janë plagosur të paktën 13 policë, ndërsa 50 protestues dhe aktivistë të Vetëvendosjes janë arrestuar. Gjatë ndërhyrjes, policia ka hasur në rezistencë aktive nga ana e protestuesve duke sulmuar policinë me mjete te ndryshme të forta. Për ndërhyrjen e Policisë së Kosovës ka reaguar edhe Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut. "Policia e Kosovës nuk ka ofruar ndihmë për të plagosurit e Vetëvendosjes. Përkundrazi, i kanë tërhequr zvarrë dhe arrestuar",- ka thënë Behxhet Shala nga ky Këshill. Ndërkohë, sipas mediave kosovare, pas shpërndarjes së protestuesve në Besianë kamionë me mallra serbë të shoqëruar nga policia kosovare hynë në territorin e Kosovës. Numri i protestuesve të arrestuar u rrit gjatë aksionit të zhvilluar nga Lëvizja Vetëvendosje me moton "Serbia nuk kalon", mes të cilëve edhe disa deputetë, si Glauk Konjufca, Visar Ymeri dhe Liburn Aliu. Gjithashtu, bëhet e ditur se është arrestuar edhe nënkryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Shpend Ahmeti. Sipas Vetëvendosjes, gjithashtu të arrestuar janë Arbër Zajmi, Frashër Krasniqi, Naim Bunjaku etj. Vetëvendosja bëri me dije se gjatë arrestimit është dhunuar nga Policia e Kosovës deputeti Glauk Konjufca.

Në këtë botë të ndryshimeve të përhershme, kam vendosur të jem fleksibile në çdo pikëpamje. Jam e gatshme të ndryshoj veten dhe bindjet e mia që ta përmirësoj cilësinë e jetës sime dhe të tërë botës. Trupi im më do, pavarësisht si veproj ndaj tij. Trupi im më dërgon porositë të cilat tash i dëgjoj me kujdes. Dhe tash jam e gatshme t’i pranoj porositë. Do t’ia kushtoj vëmendjen e duhur dhe do t’i bëj përmirësimet e nevojshme. Trupit tim ia dhuroj të gjitha të nevojshmet, në çdo pikëpamje, që t’ia kthej shëndetin e mirë. E thërras fuqinë time të brendshme sa herë të kem nevojë. Kështu edhe është.

Klea
Fondatore
Fondatore

Vëndndodhja Vëndndodhja: Durres
Gjinia Gjinia: Female
Postime Postime: 84384
Anëtarësuar Anëtarësuar: 11/01/2009
Profesioni/Hobi Profesioni/Hobi: Arkitekture Ndertim

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Protestat në Kosovë, plagosen aktivistë shqiptarë e kosovarë

Mesazh nga e sinqerta prej Sat 10 Mar 2012 - 15:29