Klea Love Forum - Welcome

Mire se vini ne Klea Love Forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Klea Love Forum, mund te gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Hubble kap galaktikën me “spirale të mbyllur”

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë

Hubble kap galaktikën me “spirale të mbyllur”

Mesazh nga Aяtємιѕα prej Sat 4 Feb 2012 - 20:49

Teleskopi hapësinor, Hubble sjell në Tokë të tjera imazhe mahnitëse nga universi. Këtë herë objektivi i Hubble ka kapur një galaktikë me formën e "spirales së mbyllur", pamje të cilat sipas NASA-s do të ndihmojnë të kuptojmë më mirë “Rrugën e Qumështit”.

Shumica e galaktikave të njohura deri më sot nga shkenca futen në kategorinë e “spiraleve të mbylluara”, quhen kështu për shkak të strukturës që kanë. Përqendrimi i planeteve dhe yjeve në galaktikat e tilla është më shumë në “vorbullën”, bërthamën e saj dhe sa më larg “vorbullës” aq më të rralla janë yjet dhe planetet.

Kjo, sipas shkencëtarëve, mund të ndihmojë në studimin e galaktikave dhe kuptimin më të mirë të universit. Sipas tyre nga masa e përqendrimit mund të përcaktohet mosha e galaktikave. Kështu, sa më e përqendruar të jetë galaktika, aq më e re është dhe sa më e zbehtë të jetë bërthama e saj, aq më e moshuar është.

Në pamjet e sjella nga Hubble, lartë në të majtë të fotos, vihet re një dritë më e fortë, që sipas NASA-s mund të bëhet fjalë për formimin e një ylli, ose për një sistem binar, dmth një yll dhe një “vrimë e zezë” që vërtiten rreth të njëjtës orbitë.

Aяtємιѕα
I Përjashtuar
I Përjashtuar

Gjinia Gjinia: Female
Postime Postime: 10066
Anëtarësuar Anëtarësuar: 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi