VETEVENDOSJE per Popullin e Kosoves, duke i ruajtur vlerat e...
Faqja 1 e 1 • Share •
VETEVENDOSJE per Popullin e Kosoves, duke i ruajtur vlerat e...
Për VETEVENDOSJEN e popullit te regjionit te Kosovës tash e dy vite te
shpallur shtet e te njohur hiq me pak se 64/ 65 shtete me influence
botërore. Për zgjedhjen e problemit te një kombi te ndarë ne mënyrën me
te vrazhde po nga këta miq te sodit, qe padyshim presin me shumë qe ne
te jemi me te përgatitur ne Tribunën para popullit sovran
1. Vazhdimi i mjerimit ekonomik:
Kosova me resurset ekonomike e faktorin njeri e meriton me mirë.
2. Demilitarizimi i Kosovës:
Është një pike qe nëse nuk kthehet e favorizohet ne nivelin normal
te një ushtrie do te ketë pasoja për ndryshime te krejt eksperimentit
Kosovë.
3. Gjashtë Pikat dhe Protokollet:
Është servilizmi i qeverise tone duhet te ndryshon apo te rifreskohet me zgjedhje te përgjithshme te parakohshme.
4. BE‐ja dhe Kosova:
Friga se mund te jetë servil si UNMIK-u, mund te kalohet ne tribuna te hapura ne biseda shkencore me EULEX-in.
5. Aktivitetet e Serbisë brenda Kosovës:
Nuk lejohen nëse do te kemi një qeverisje te përgjegjshme te sovranit popull.
6. Rasti i 10 shkurtit:me UNMIK:
Duhet qe me çdo kushte te zbardhet rasti i vrasje te dy te rinjve
shqiptare nga UNMIK-u, te rifilloj procedura e hetimeve nga policet
rumun se sa duket ishin serb te Temishvarit, kjo drejtësi e qetëson
popullin dhe familjet e dëshmoreve.
7. Nuk ka regjistrim të popullsisë deri më 2011:
Është një papërgjegjësi e rëndë ne Qeverisjen e Kosovës sot, qe priten ndryshime dhe regjistrim te popullsisë se Kosovës
8. Anëtarësimi në FMN dhe Bankën Botërore:
Kinse pozitive por pagesa e një borxhi prej 231 milion dollarësh
për investimet në infrastrukturë të bëra nga Serbia, pse!!?, se pari
nga Serbia duhet te kthehen te humburit dhe demet e luftës qe i beri ne
Kosove deri ne gjenocid klasik, pikërisht nga FMN-ja dhe Banka
Botërore.
9. Ngushtimi i kufijve:
Kjo është brenga me e ndjeshme e Kosovës qe te huajt na e njohin
sovranitetin e qeveria jone merret me biznese doganash, duhet te jete
prioriteti i parë i vitit 2010. Kufijtë e menaxhuar te Kosovës me
Serbinë fqinje dhe Malin e Zi.
10. Zgjedhjet lokale dhe Bllaca:
Qiti ne drite tri raste qe duan shqyrtim:
a) Rishqyrtim i planit te Ahtisarit,
b) Hapja e periudhës 1981- 1990 , qe jo rastësisht po mbeten një
shtrese e popullit ende pa ju hekë “prangat e robërisë”, pra ligji i te
burgosurve politik,
c) Si dhe rasti i mos funksionimit te drejtësisë qe padyshim duhet te
bisedon ligji me individët e përfolur si kriminel ekonomik e politik te
Kosovës e shih edhe ne kreun e institucioneve tona
11. Plusi i 2009‐ës;
Qe ne popullin sovran te Kosovës doli fjala e vërtete për zgjedhje
te natyrshme te plota demokratike ne fillimin e vitit 2010, populli
është i freskët done qe vota e tij e shenjet te jete e menaxhuar nga
vete populli e jo ish militantet klanor-regjional, qe po shihet se janë
te lodhur nga keqpërdorimet ne emër te popullit
shpallur shtet e te njohur hiq me pak se 64/ 65 shtete me influence
botërore. Për zgjedhjen e problemit te një kombi te ndarë ne mënyrën me
te vrazhde po nga këta miq te sodit, qe padyshim presin me shumë qe ne
te jemi me te përgatitur ne Tribunën para popullit sovran
1. Vazhdimi i mjerimit ekonomik:
Kosova me resurset ekonomike e faktorin njeri e meriton me mirë.
2. Demilitarizimi i Kosovës:
Është një pike qe nëse nuk kthehet e favorizohet ne nivelin normal
te një ushtrie do te ketë pasoja për ndryshime te krejt eksperimentit
Kosovë.
3. Gjashtë Pikat dhe Protokollet:
Është servilizmi i qeverise tone duhet te ndryshon apo te rifreskohet me zgjedhje te përgjithshme te parakohshme.
4. BE‐ja dhe Kosova:
Friga se mund te jetë servil si UNMIK-u, mund te kalohet ne tribuna te hapura ne biseda shkencore me EULEX-in.
5. Aktivitetet e Serbisë brenda Kosovës:
Nuk lejohen nëse do te kemi një qeverisje te përgjegjshme te sovranit popull.
6. Rasti i 10 shkurtit:me UNMIK:
Duhet qe me çdo kushte te zbardhet rasti i vrasje te dy te rinjve
shqiptare nga UNMIK-u, te rifilloj procedura e hetimeve nga policet
rumun se sa duket ishin serb te Temishvarit, kjo drejtësi e qetëson
popullin dhe familjet e dëshmoreve.
7. Nuk ka regjistrim të popullsisë deri më 2011:
Është një papërgjegjësi e rëndë ne Qeverisjen e Kosovës sot, qe priten ndryshime dhe regjistrim te popullsisë se Kosovës
8. Anëtarësimi në FMN dhe Bankën Botërore:
Kinse pozitive por pagesa e një borxhi prej 231 milion dollarësh
për investimet në infrastrukturë të bëra nga Serbia, pse!!?, se pari
nga Serbia duhet te kthehen te humburit dhe demet e luftës qe i beri ne
Kosove deri ne gjenocid klasik, pikërisht nga FMN-ja dhe Banka
Botërore.
9. Ngushtimi i kufijve:
Kjo është brenga me e ndjeshme e Kosovës qe te huajt na e njohin
sovranitetin e qeveria jone merret me biznese doganash, duhet te jete
prioriteti i parë i vitit 2010. Kufijtë e menaxhuar te Kosovës me
Serbinë fqinje dhe Malin e Zi.
10. Zgjedhjet lokale dhe Bllaca:
Qiti ne drite tri raste qe duan shqyrtim:
a) Rishqyrtim i planit te Ahtisarit,
b) Hapja e periudhës 1981- 1990 , qe jo rastësisht po mbeten një
shtrese e popullit ende pa ju hekë “prangat e robërisë”, pra ligji i te
burgosurve politik,
c) Si dhe rasti i mos funksionimit te drejtësisë qe padyshim duhet te
bisedon ligji me individët e përfolur si kriminel ekonomik e politik te
Kosovës e shih edhe ne kreun e institucioneve tona
11. Plusi i 2009‐ës;
Qe ne popullin sovran te Kosovës doli fjala e vërtete për zgjedhje
te natyrshme te plota demokratike ne fillimin e vitit 2010, populli
është i freskët done qe vota e tij e shenjet te jete e menaxhuar nga
vete populli e jo ish militantet klanor-regjional, qe po shihet se janë
te lodhur nga keqpërdorimet ne emër te popullit
Frajeri- Legjendë

Vëndndodhja: Germany
Gjinia: 
Postime: 3442
Anëtarësuar: 08/05/2010
Mosha: 29
Profesioni/Hobi: Te luaj me ata qe mendojn te luajn me mua
Re: VETEVENDOSJE per Popullin e Kosoves, duke i ruajtur vlerat e...
Vetvendosja kjo qe nuk nenshkruajti sod rregulloren se cilav rregulla duhet tju permbajtur gjet zgjedhjeve

Prada- Legjendë

Vëndndodhja: Ne Hapesire
Gjinia: 
Postime: 7725
Anëtarësuar: 11/04/2010
Mosha: 100
Profesioni/Hobi: Ndihmes Bageri
Prishtinë, 23 dhjetor – Një gjë i bashkon Dick Martyn dhe lëvizjen “Vetëvendosje” – akuza për drejtim të krimit të organizuar në Kosovë nga disa krerë të UÇK-së.
Por, ata i ndan koha së cilës i referohen për të tillë përfshirje, e po kështu edhe përgjegjësia ku duhet adresuar.
Hashim Thaçi, drejtor politik i UÇK-së, është akuzuar si kreu i një grupi mafioz, që merret me trafikun e armëve, drogës dhe organeve njerëzore në Evropën Lindore, në një draftraport të senatorit zviceran Marty, i mandatuar nga Këshilli i Evropës për të hetuar dyshimet për përfshirjen e UÇK-së në trafikim organesh të pengjeve serbe. Aty theksohet se në dekadën e fundit, Thaçi, me një grup të njerëzve udhëheqës të UÇK-së, ushtroi një kontroll të fortë në tregun e heroinës. Po kështu, edhe se Thaçi ishte “bosi” i një rrjeti që nisi aktivitetin në vitin 1999 e që pati një ndikim të fuqishëm në qeverinë e vendit, prej kësaj kohe.
Raporti ka nxitur shumë reagime ndërkombëtare dhe të tjera në nivel vendi. Thaçi ka paralajmëruar padi ndaj senatorit zviceran, kryesisht për akuzat që i referohen tregtisë me organe njerëzore, që pretendohet të jenë bërë në veri të Shqipërisë, në një godinë që mban epitetin e “Shtëpisë së verdhë”.
“Vetëvendosja”, lëvizje e krijuar pas lufte në Kosovë që për lider ka Albin Kurtin, është gati i vetmi subjekt politik që në reagimin e saj nuk ka përjashtuar mundësinë e përfshirjes së Thaçit në krim. Në këtë lëvizje konsiderojnë se në raportin e Dick Martyt ka edhe shumë akuza të tjera për korrupsion e kontrabandë kundër “Thaçit dhe shpurës së tij që, duket se e kanë brengosur Thaçin, andaj edhe erdhi ky reagim i panikosur i tij”. Disa prej këtyre akuzave u referohen informatave të shërbimit sekret shtetëror gjerman, BND-së.
Glauk Konjufca, një aktivist i “Vetëvendosjes”, i ka thënë të mërkurën “Kohës Ditore” se nuk mendojnë njëjtë me Martyn. Por, ka ripërsëritur akuzat ndaj disa drejtuesve të UÇK-së.
“Ne mendojmë që çfarëdo që të kenë qenë grupe të ndryshme në UÇK, kjo nuk e ka ndikuar luftën e UÇK-së dhe nuk mund të themi që e njollos UÇK-në. Ne nuk besojmë në ato gjëra që kanë dashur të vendosen në kontekstin e UÇK-së, sepse ne mendojmë që nuk ka qenë ky qëllimi i UÇK-së”, ka thënë Konjufca. “Qëllimi i saj ka qenë fisnik, për ta çliruar popullin e Kosovës”.
Pastaj ka folur për përfshirje në krim të disa drejtuesve të UÇK-së.
“Do njerëz, masandej, e kanë keqpërdorë UÇK-në. E kam fjalën pas vitit 2000. Këta njerëz rrahën gjoks në emër të UÇK-së derisa erdhën në pushtet, e kur erdhën në pushtet e keqpërdorën atë për kontrabandë. Mendojmë që disa krerë prej tyre janë krerë të krimit në Kosovë. Kjo është e vërtetë”, ka thënë Glauk Konjufca. “Ama, nuk përzihet kjo punë me luftën e UÇK-së”.
Problemi i “Vetëvendosjes” me Dick Martyn, sipas Konjufcës, është se ky raport fokusimin e tij kryesor e ka në problematizimin e luftës çlirimtare, duke u përpjekur që ta inkriminojë këtë luftë. Ai ka shprehur bindjen se akuzat e përfshira në raport, janë për ta shantazhuar Thaçin në prag të bisedimeve Kosovë-Serbi.
“Në vend që të merret Evropa sot, Bashkimi Evropian, apo Këshilli i Evropës, cilado instancë evropiane, me shkeljet e mëdha në Kosovë, korrupsionin e madh, zhvatjen e parasë publike, korrupsionin që është bërë praktikë institucionale e pushtetit në Kosovë, kontrabanda në veri me të cilën është i lidhur Hashim Thaçi dhe politika jonë, Dick Marty mundohet që ato me ia zhvendosë UÇK-së”, ka thënë Konjufca. “Në anën tjetër, ne po e shohim që pikërisht pse Dick Marty ka bërë kështu, Hashim Thaçi po fshihet pas UÇK-së, edhe për veprimet e tij pas vitit 2000, për të cilat ne kemi vërejtje”.
Drejtues të organizatave të dala nga lufta kanë deklaruar se raporti i Dick Martyt është përgatitur nga Beogradi dhe nga Moska kundër Kosovës. Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës, Muharrem Xhemajli, e ka akuzuar lëvizjen “Vetëvendosje” duke e quajtur “prosllave”, për shkak të reagimit që kjo lëvizje ka bërë ndaj raportit të Martyt.
“Ata në deklaratat e tyre thonë se ‘të bëmat e Hashim Thaçit nuk e njollosin Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës’, por Hashim Thaçi ka qenë udhëheqës politik i UÇK-së dhe në njëfarë forme ata e kanë akuzuar Hashim Thaçin për veprime, të cilat nuk kanë ndodhur dhe nuk i ka bërë”, ka thënë Xhemajli.
Por, ata i ndan koha së cilës i referohen për të tillë përfshirje, e po kështu edhe përgjegjësia ku duhet adresuar.
Hashim Thaçi, drejtor politik i UÇK-së, është akuzuar si kreu i një grupi mafioz, që merret me trafikun e armëve, drogës dhe organeve njerëzore në Evropën Lindore, në një draftraport të senatorit zviceran Marty, i mandatuar nga Këshilli i Evropës për të hetuar dyshimet për përfshirjen e UÇK-së në trafikim organesh të pengjeve serbe. Aty theksohet se në dekadën e fundit, Thaçi, me një grup të njerëzve udhëheqës të UÇK-së, ushtroi një kontroll të fortë në tregun e heroinës. Po kështu, edhe se Thaçi ishte “bosi” i një rrjeti që nisi aktivitetin në vitin 1999 e që pati një ndikim të fuqishëm në qeverinë e vendit, prej kësaj kohe.
Raporti ka nxitur shumë reagime ndërkombëtare dhe të tjera në nivel vendi. Thaçi ka paralajmëruar padi ndaj senatorit zviceran, kryesisht për akuzat që i referohen tregtisë me organe njerëzore, që pretendohet të jenë bërë në veri të Shqipërisë, në një godinë që mban epitetin e “Shtëpisë së verdhë”.
“Vetëvendosja”, lëvizje e krijuar pas lufte në Kosovë që për lider ka Albin Kurtin, është gati i vetmi subjekt politik që në reagimin e saj nuk ka përjashtuar mundësinë e përfshirjes së Thaçit në krim. Në këtë lëvizje konsiderojnë se në raportin e Dick Martyt ka edhe shumë akuza të tjera për korrupsion e kontrabandë kundër “Thaçit dhe shpurës së tij që, duket se e kanë brengosur Thaçin, andaj edhe erdhi ky reagim i panikosur i tij”. Disa prej këtyre akuzave u referohen informatave të shërbimit sekret shtetëror gjerman, BND-së.
Glauk Konjufca, një aktivist i “Vetëvendosjes”, i ka thënë të mërkurën “Kohës Ditore” se nuk mendojnë njëjtë me Martyn. Por, ka ripërsëritur akuzat ndaj disa drejtuesve të UÇK-së.
“Ne mendojmë që çfarëdo që të kenë qenë grupe të ndryshme në UÇK, kjo nuk e ka ndikuar luftën e UÇK-së dhe nuk mund të themi që e njollos UÇK-në. Ne nuk besojmë në ato gjëra që kanë dashur të vendosen në kontekstin e UÇK-së, sepse ne mendojmë që nuk ka qenë ky qëllimi i UÇK-së”, ka thënë Konjufca. “Qëllimi i saj ka qenë fisnik, për ta çliruar popullin e Kosovës”.
Pastaj ka folur për përfshirje në krim të disa drejtuesve të UÇK-së.
“Do njerëz, masandej, e kanë keqpërdorë UÇK-në. E kam fjalën pas vitit 2000. Këta njerëz rrahën gjoks në emër të UÇK-së derisa erdhën në pushtet, e kur erdhën në pushtet e keqpërdorën atë për kontrabandë. Mendojmë që disa krerë prej tyre janë krerë të krimit në Kosovë. Kjo është e vërtetë”, ka thënë Glauk Konjufca. “Ama, nuk përzihet kjo punë me luftën e UÇK-së”.
Problemi i “Vetëvendosjes” me Dick Martyn, sipas Konjufcës, është se ky raport fokusimin e tij kryesor e ka në problematizimin e luftës çlirimtare, duke u përpjekur që ta inkriminojë këtë luftë. Ai ka shprehur bindjen se akuzat e përfshira në raport, janë për ta shantazhuar Thaçin në prag të bisedimeve Kosovë-Serbi.
“Në vend që të merret Evropa sot, Bashkimi Evropian, apo Këshilli i Evropës, cilado instancë evropiane, me shkeljet e mëdha në Kosovë, korrupsionin e madh, zhvatjen e parasë publike, korrupsionin që është bërë praktikë institucionale e pushtetit në Kosovë, kontrabanda në veri me të cilën është i lidhur Hashim Thaçi dhe politika jonë, Dick Marty mundohet që ato me ia zhvendosë UÇK-së”, ka thënë Konjufca. “Në anën tjetër, ne po e shohim që pikërisht pse Dick Marty ka bërë kështu, Hashim Thaçi po fshihet pas UÇK-së, edhe për veprimet e tij pas vitit 2000, për të cilat ne kemi vërejtje”.
Drejtues të organizatave të dala nga lufta kanë deklaruar se raporti i Dick Martyt është përgatitur nga Beogradi dhe nga Moska kundër Kosovës. Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës, Muharrem Xhemajli, e ka akuzuar lëvizjen “Vetëvendosje” duke e quajtur “prosllave”, për shkak të reagimit që kjo lëvizje ka bërë ndaj raportit të Martyt.
“Ata në deklaratat e tyre thonë se ‘të bëmat e Hashim Thaçit nuk e njollosin Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës’, por Hashim Thaçi ka qenë udhëheqës politik i UÇK-së dhe në njëfarë forme ata e kanë akuzuar Hashim Thaçin për veprime, të cilat nuk kanë ndodhur dhe nuk i ka bërë”, ka thënë Xhemajli.

Prada- Legjendë

Gjinia: 
klea per ket tem ndoshta esht mir qe te besh nje ndryshim sepse kta mund te ndihen edhe si te ofenduar me ket flamurin e kosoves qe ke vendosur ket
sepse kta levizja vetvendosje nuk epranojn ket flamurin e kosoves edhe ata gjdohere thirren ne flamurin kombtar edhe kam degjuar se kta me ket flamurine kosoves ndihen edhe te ofenduar
sepse kta levizja vetvendosje nuk epranojn ket flamurin e kosoves edhe ata gjdohere thirren ne flamurin kombtar edhe kam degjuar se kta me ket flamurine kosoves ndihen edhe te ofenduar

Prada- Legjendë

Gjinia: 
Prada ajo qe ka sjelle Crystal ate qe eshte shkruajtur ne nje gazete Prada me thuaj ti mua ku mundem te modifikoj ate qe gazeta ka shkruajtur

Në këtë botë të ndryshimeve të përhershme, kam vendosur të jem fleksibile në çdo pikëpamje. Jam e gatshme të ndryshoj veten dhe bindjet e mia që ta përmirësoj cilësinë e jetës sime dhe të tërë botës. Trupi im më do, pavarësisht si veproj ndaj tij. Trupi im më dërgon porositë të cilat tash i dëgjoj me kujdes. Dhe tash jam e gatshme t’i pranoj porositë. Do t’ia kushtoj vëmendjen e duhur dhe do t’i bëj përmirësimet e nevojshme. Trupit tim ia dhuroj të gjitha të nevojshmet, në çdo pikëpamje, që t’ia kthej shëndetin e mirë. E thërras fuqinë time të brendshme sa herë të kem nevojë. Kështu edhe është.
Edhe nje Prada nese e shikon te arsyeshme se duhet modifikuar mos pyetni Klean gjithmone modifikoni pa asnje lloj problemi ....po modifikimi te jete per nje arsye qe ja vlen keni gradat edhe ju mundeni ta beni nje gje te tille

Në këtë botë të ndryshimeve të përhershme, kam vendosur të jem fleksibile në çdo pikëpamje. Jam e gatshme të ndryshoj veten dhe bindjet e mia që ta përmirësoj cilësinë e jetës sime dhe të tërë botës. Trupi im më do, pavarësisht si veproj ndaj tij. Trupi im më dërgon porositë të cilat tash i dëgjoj me kujdes. Dhe tash jam e gatshme t’i pranoj porositë. Do t’ia kushtoj vëmendjen e duhur dhe do t’i bëj përmirësimet e nevojshme. Trupit tim ia dhuroj të gjitha të nevojshmet, në çdo pikëpamje, që t’ia kthej shëndetin e mirë. E thërras fuqinë time të brendshme sa herë të kem nevojë. Kështu edhe është.
jo te modifikosh teg gazeta por ketu ne forum moja hjek flamurin e kosoves
me vendos ose atë kombtar ose hiq flamur
aty hyn ne forum ku shkruen temat e vetvendosjes aty nuk besoj qe une mundem te bej ndonje ndyshim
sedi se sa pome kupton per qfar pote them ku gjindet
me vendos ose atë kombtar ose hiq flamur
aty hyn ne forum ku shkruen temat e vetvendosjes aty nuk besoj qe une mundem te bej ndonje ndyshim
sedi se sa pome kupton per qfar pote them ku gjindet

Prada- Legjendë

Gjinia: 
O prada ke gradat mundesh ta besh mjafton te klikosh tek numri 1 edhe editon

Kjo po qe eshte vetevendosje...............

e sinqerta- Global Moderator

Gjinia: 
Postime: 12195
Anëtarësuar: 02/12/2011
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi